Menu
Propozycje zestawów:
ZESTAW I
Uroczysty obiad
Rosół z makaronem
Roladka z polędwicy wieprzowej nadziewana szpinakiem i serem camembert z sosem pieczeniowym
Filet z kurczaka otulony szynką szwarcwaldzką z nutą tymianku
Deser
Sorbet malinowy podany z musem cytrynowym i bitą śmietaną
I Danie gorące
Schab na grzance podany na lustrze sosu porowego oraz spaghetti warzywnym
II Danie gorące
Strogonow wołowy z bułeczką czosnkową na ciepło
III Danie gorące
Barszcz czerwony z pieczonymi pierożkami lub krokietem
Menu dla dzieci
Rosół z makaronem
Złociste fileciki z kurczaka z puree ziemniaczanym
Kotlet de volaille
Chickensy z frytkami
Zimny bufet
Kompozycja pieczonych mięs: roladki drobiowe i schabowe, polędwiczki wieprzowe nadziewane morelą i śliwką
Wędliny tradycyjne: drobiowe i wieprzowe
Sery żółte i wędzone
Pasztet naszego wypieku nadziewany śliwką kalifornijską
Śledzie w śmietanie
Śledzie w żurawinie
Tymbaliki wieprzowe
Sałatki:
jarzynowa, gyros, tortellini, grecka, hawajska, z brokułami i makaronem penne, wiosenna (dwie do wyboru),
Owoce
ZESTAW II
Uroczysty obiad
Krem porowy z prażonymi migdałami
Roladka schabowa po królewsku z grzybami i grillowaną papryką na sosie pieczeniowym
Filet z kurczaka otulony szynką szwarcwaldzką z nutą tymianku
Deser
Panna cotta z frużeliną wiśniową i lodami waniliowymi
Ciasto i tort
I Danie gorące
Filet po florencku w towarzystwie ryżu, miksu sałat i sosu z pomidorów Pelati
II Danie gorące
Polędwica po staropolsku zawinięta w liść kapusty z kluską śląską i sosem borowikowym
III Danie gorące
Żurek staropolski
Menu dla dzieci
Rosół z makaronem
Złociste fileciki z kurczaka z puree ziemniaczanym
Kotlet de volaille
Chickensy z frytkami
Zimny bufet
Kompozycja pieczonych mięs: roladki drobiowe i schabowe, polędwiczki wieprzowe nadziewane morelą i śliwką
Wędliny tradycyjne: drobiowe i wieprzowe
Sery żółte i wędzone
Pasztet naszego wypieku nadziewany śliwką kalifornijską
Śledzie w śmietanie
Śledzie w żurawinie
Tymbaliki wieprzowe
Sałatki:
jarzynowa, gyros, tortellini, grecka, hawajska, z brokułami i makaronem penne, wiosenna (dwie do wyboru)
Owoce
Do każdego z zestawów:
Kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane bez limitu.
Dekoracja sali: żywe kwiaty, świece, pokrowce na krzesła.
stół staropolski
Pieczona szynka z kością w całości do krojenia
Kiełbasa wiejska
Kabanos
Boczek, balerony
Pasztet wiejski
Ciepły kociołek (żurek, gulasz)
Rolady pieczone, nadziewane szpinakiem i boczkiem
Sery wędzone, oscypki
Bochny chleba wiejskiego, bułeczki, podpłomyki
Smalec wielosmakowy produkcji Szefa Kuchni
Ogórki kiszone w kamiennych garncach
Musztarda, chrzan
Grzyby marynowane
ZESTAW NA CHRZCINY I
Zupa:
Rosół z makaronem
Krem porowy z prażonymi migdałami
Krem dyniowy z prażonymi pestkami dyni
Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym
Krem cebulowo-serowy z ziołowymi grzankami
Danie główne (jedno mięso do obiadu):
Grillowany filet z kurczaka pod płaszczykiem grillowanych warzyw
Kotlet de volaille
Ziemniaczki i surówki
Dla dzieci chickensy i frytki
Danie gorące (do wyboru)
Strogonow z pieczywem
Żurek z kiełbasą
Barszcz czerwony z krokietem
Zimny bufet
Kompozycja pieczonych mięs: roladki drobiowe, schabowe, polędwiczki
Wędliny tradycyjne
Śledzie w żurawinie
Roladka z kurczaka z pesto w tortilli
Sałatki: tortellini, z brokułami i makaronem penne
Galaretki drobiowe
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń
Dekoracja sali: świece, serwetki
ZESTAW NA CHRZCINY II
Zupa:
Rosół z makaronem
Krem porowy z prażonymi migdałami
Krem dyniowy z prażonymi pestkami dyni
Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym
Krem cebulowo-serowy z ziołowymi grzankami
Danie główne (jedno mięso do obiadu):
Grillowany filet z kurczaka pod płaszczykiem grillowanych warzyw
Kotlet de volaille
Ziemniaczki i surówki
Dla dzieci chickensy i frytki
Danie gorące (do wyboru)
Strogonow z pieczywem
Żurek z kiełbasą
Barszcz czerwony z krokietem
Zimny bufet
Kompozycja pieczonych mięs: roladki drobiowe, schabowe, polędwiczki
Wędliny tradycyjne
Śledzie w żurawinie
Roladka z kurczaka z pesto w tortilli
Sałatki: tortellini, z brokułami i makaronem penne
Galaretki drobiowe
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń
Tort
Dekoracja sali: świece, serwetki
ZESTAW NA CHRZCINY III
Zupa:
Rosół z makaronem
Krem porowy z prażonymi migdałami
Krem dyniowy z prażonymi pestkami dyni
Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym
Krem cebulowo-serowy z ziołowymi grzankami
Danie główne (dwa mięsa do obiadu):
Grillowany filet z kurczaka
Roladka z polędwicy wieprzowej nadziewana szpinakiem i serem camembert z sosem serowym
Ziemniaczki i surówki
Dla dzieci chickensy i frytki
Danie gorące (do wyboru)
Strogonow z pieczywem
Barszcz czerwony z krokietem
Żurek z kiełbasą
Zimny bufet
Kompozycja pieczonych mięs: roladki drobiowe, schabowe, polędwiczki
Wędliny tradycyjne
Łosoś w cieście francuskim
Roladka z kurczaka z pesto w tortilli
Sałatki: tortellini,z brokułami i makaronem penne
Galaretki drobiowe
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń
Tort
Dekoracja sali: świece, serwetki
Zestaw na komunię
Zupa:
Rosół z makaronem
Krem porowy z prażonymi migdałami
Danie główne:
Grillowany Filet z kurczaka
Roladka z polędwicy wieprzowej nadziewana szpinakiem i serem camembert z sosem serowym
Ziemniaczki i surówki
Dla dzieci chickensy i frytki
Deser- Puchar lodowy
Danie gorące (do wyboru)
Bogracz z pieczywem
Strogonow z pieczywem
Filet z kurczaka z zapiekanką ziemniaczaną w towarzystwie musu z białej pietruszki i piklowanego buraczka czerwonego
Zimny bufet
Kompozycja pieczonych mięs: roladki drobiowe, schabowe, polędwiczki
Wędliny tradycyjne
Łosoś w cieście francuskim
Roladka z kurczaka z pesto w tortilli
Sałatki: tortellini,z brokułami i makaronem penne
Galaretki drobiowe
Owoce
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń
Tort komunijny (12 dag na osobę) i ciasto (15 dag na osobę)
Dekoracja sali: świece, serwetki